LEVERANS OCH RETURER

Sverige 

Normala leveranstider är 1-4 dagar. 

 Vi skickar alla beställningar med Postnord eller DHL.

Paket / beställning mindre än 34x24x7 cm skickas med Postnord 1:a klass varubrev.

Paket / beställningar större än 34x24x7 cm skickas med DHL.

Normal utleverans från oss sker inom 1-3 dagar. Under reaperioder, onlineevent och dylikt har vi höga orderingångar och då kan utleveransen ta några dagar extra. 

Latalia står för transportrisken dvs risken för att varan skadas eller kommer bort under transporten från vårt lager till dig. Du står för risken vid eventuell retur till oss. Vi arbetar med fasta fraktavgifter och debiterar endast en frakt per order. Fraktavgiften beror på vilken typ av leveranssätt du väljer. Om Latalia inte kan leverera inom avtalad tid informeras du utan dröjsmål om anledningen till förseningen och vi avtalar en ny leveranstidpunkt. 

1. Postnord 1:a klass varubrev Paket / beställningar  mindre än 34x24x7 cm

Fri frakt från 800 SEK, annars 59 SEK

Brevet hamnar direkt i  brevlådan

2. DHL– Hämta varorna på postens utlämningsställe Paket / beställningar större än 34x24x7

Fri frakt från 800 SEK, annars 59 SEK

Med DHL skickar vi din beställning till det utlämningsstället närmast din leveransadress. Avisering sker via sms (mobilnummer fylls i innan du slutför ditt köp i kassan).  När vi packat varorna får du en leveransbekräftelse via epost där du får information om din sändnings kolli-ID, vilket ger dig möjlighet att spåra godset på www.dhl.se. Giltig legitimation samt avin eller sms:et ska uppvisas vid uthämtning av försändelsen. Är paketet på något sätt skadat är det viktigt att du inte hämtar ut paketet utan meddelar personalen på postombudet att du vägrar paketet på grund av skada, så skickas det tillbaka till oss.

3. Returfrakt -  69 SEK (29 SEK)

Vi är inte nöjda förrän du som kund är nöjd. Därför har du alltid 14 dagars ångerrätt.  Från 2022-12-07 till 2022-12-31 utökad ångerrätt 30 dagar. Ångerfristen börjar löpa den dag du tar emot dina varor. Önskar du att returnera klick här,  så tillhandahåller vi en förbetald retursedel via mejl för utskrift som du debiteras 69 kr för.  Ombudet kan skriva ut fraktetiketten om du uppger sändningsnumret vid inlämnandet i fall du saknar skrivare. Elle du kan få den i din brevlåda. Om du vill returnera smycken (vänligen notera att det går inte att returnera örhängen vid avbruten förpackning), då kostar returfrakten 29 kr. Vi ber dig returnera varan till oss i bra skick med alla etiketter på.

Du får räkna med att det kan ta upp till två veckor från det att du skickat din retur, tills vårt lager mottagit och registrerat din retur. Har du betalt med kort, kan det ta mellan 3-5 bankdagar tills pengarna finns tillgängliga på kortet igen.

Har du betalat med kort sätts pengarna för returen tillbaka in på kortet. Betalar du med faktura, justerar du själv beloppet för returen på fakturan som skickades via mail. Du betalar endast för de varor du behåller och returporto 69 sek.

Outlösta paket - 290 sek 

Danmark: 59 SEK

Övriga  Europeiska länder: 99 SEK 

Returfrakt - köparen står för returfrakten

Om du önskar att byta - gärna kontakta oss på support@latalia.se. Vi skickar en ny vara helt utan kostnad.